КУПУЙ!

Десятки власників доларових іпотечних кредитів протестують у найбільшому місті Казахстану Алмати

Home  /  Новини  /  Десятки власників доларових іпотечних кредитів протестують у найбільшому місті Казахстану Алмати


місце для вашої реклами!

ipoteka-kz

Десятки власників доларових іпотечних кредитів протестують у найбільшому місті Казахстану Алмати.

Протестувальники зібралися біля Kaspi Bank, вимагаючи зустрічі з його директором Михайлом Ломтадзе, щоб обговорити з ним можливість перегляду умов договорів.

Позичальники нарікають на те, що виплати за позиками ускладнилися знеціненням національної валюти Казахстану – тенге. Вони просять перерахувати кредити, виходячи з курсу січня 2015 року – 183 тенге за долар. Станом на 2 лютого курс складає 360 тенге за долар.

Не дочекавшись Ломтадзе, протестувальники рушили ходою до Національного банку Казахстану. У руках деякі з присутніх тримали плакати з написами: «Працюй з рефінансуванням!», «Один долар – один тенге!».

Керуючий директор Kaspi Bank Бахитжан Омірзакова сказала ПравдаUA, що лише двоє з присутніх є клієнтами Kaspi Bank. За її словами, проблема одного з них була вирішена за взаємною домовленістю, другий, як стверджує Омірзакова, відмовляється пройти в представництво банку.

Від минулого року валюта Казахстану почала стрімко знецінюватися у той час, як люди почали скуповувати долари на тлі падіння цін на нафту. Це викликало кілька громадських протестів в Алмати й Астані в останні місяці.

Правда України

your ads here

реагуйте: