КУПУЙ!

Кривавий путін надсилає в окупований Донбас прострочені консерви, невідомі книжки і зброю

Home  /  Новини  /  Кривавий путін надсилає в окупований Донбас прострочені консерви, невідомі книжки і зброю


місце для вашої реклами!

zipsovani-produkty

Кривавий путін надсилає в окупований Донбас прострочені консерви, невідомі книжки і зброю.

Державна прикордонна служба України заявила, що в уже 49-му так званому «гуманітарному конвої», який Росія вкотре незаконно ввела на окуповані частини Донбасу, були прострочені консерви, невідомі книжки й вантажі, не вказані в переліку.

«Особливістю цього «гумконвою» стала невідповідність характеру вантажу до зазначеного в ноті Міністерства закордонних справ Росії. Зокрема, не були зазначені книжки невідомого змісту, промислові електростанції та генератори, будівельні електроінструменти», – заявили прикордонники.

«Іще однією особливістю було те, що м’ясні та рибні консерви виявилися простроченими, оскільки їхній термін придатності зазначався у 2 роки, а дата виготовлення – 2012 рік. На коробках із м’ясними тушонками також було позначено маркування «хрупкий груз, не переворачивать». Крім того, російська сторона відмовилась надавати інформацію про зміст книжок, які перевозилися», – наголошено в повідомленні.

При цьому прикордонники нагадали, що, оскільки переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства і погоджених із Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала контроль за ним лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій.

Державна прикордонна служба також звернула увагу, що всі вантажівки були завантажені лише на третину.

Донецькі сепаратисти не коментували цього, а луганські виступили з запереченням цього повідомлення. Зокрема, вони стверджували, що насправді термін придатності російських консервів становить п’ять років, а не два, як на них зазначено, що маркування «крихкий вантаж» на коробках із консервами – стандартна практика, що книжок було 30 чи 40 – шкільних підручників чи що ніяких незаявлених будівельних інструментів не було.

При цьому луганські сепаратисти, повідомляючи про понад 500 тонн отриманого в більш як 50 вантажівках вантажу, перелічили низку продуктів харчування, а також пожежно-технічне майно загалом на 303 тонни, не пояснивши, які вантажі склали ще 200 тонн.

Донецькі сепаратисти повідомили про отримання 600 тонн продуктів харчування, 108 тонн пожежного обладнання і спецодягу, а також неуточнених за змістом і вагою ще деяких «цільових вантажів».

Раніше в Україні вже не раз звертали увагу, що часто якраз після безконтрольних введень таких «гумконвоїв» об’єднані сепаратистсько-російські сили значно активізували свої бойові дії проти українських військових.

Україна щоразу наголошує, що всі ці «гумконвої» Росія вводить в Україну незаконно, без згоди уряду України, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики, а переміщувані вантажі, про які заявляє Росія, часто взагалі не можуть бути визнані гуманітарними.

Правда України

your ads here

реагуйте: